11 september 2021
16:00

Djurgårdens IF FF 1

Referat: Österåker/Åkersberga Utd. - Djurgårdens IF FF

Österåker/Åkersberga ("ÖÅ") vände på steken jämfört med förra helgen och vann med samma siffror (3-2) som vi besegrade dem med senast. Dagens match på en mjuk och lite tungsprungen konstgräsplan blev en ganska seg tillställning och vi lyckades inte komma upp i vår vanliga kapacitet. Kanske gick det lite för lätt i början? Efter endast fyra minuters spel fick Hanna bollen på sin vänsterkant, hon fintade mycket snyggt bort försvararen och slog in bollen mot India som efter lite bollatudsande kunde lpricka in 1-0. I den 8e matchminuten var det dags igen. Efter en hörna var vi heta i straffområdet och försökte få till avslut både en och två gånger innan det blev tredje gången gillt när Eda lyfte in bollen i mål, 0-2. Vi lyckades dock inte surfa vidare på framgångsvågen utan hemmalaget tog hand om mer och mer av spelet. Stina, som vaktade målet idag, stod för flera högkvalificerade räddningar på riktigt farliga chanser. När ÖÅ fick straff efter hands i vårt straffområde tvingades dock Stina att kapitulera. Andra halvlek präglades av ett ganska hafsigt spel och vi lyckades aldrig få till vårt vanliga snabba passningsspel längs marken. Det blev mycket höjdbollar och nickdueller på mittplan. Längst fram sprang India i 90 minuter men fick väldigt få matnyttiga bollar att jobba på. ÖÅs kvittering kom redan i den 4e minuten av andra halvlek och i den 20e minuten kom deras vinstmål genom ett riktigt kanonskott från en spelare som heter Tyra (lyckades jag uppfatta från sidlinjen). Tjejerna försökte mot slutet att skapa tryck mot motståndarmålet och vi kom fram i ett par hyfsade lägen men det blev inga fler mål. Nu gäller det att slicka såren, äta, dricka och vila inför morgondagens match mot Värmdö.